علت درد زانو در پریودی چیست؟

درد زانو در پریودی

بدن زنان در دوران قاعدگی از جهات گوناگون دست‌خوش تغییرات می‌شود و درد زانو در پریودی نیز نتیجه این نوع تغییرات است. در طول چرخه قاعدگی عضلات بدن دچار تغییراتی می‌شوند و همین امر درد در مفاصل از جمله مفاصل زانو را شکل می‌دهند. در سیکل پریودی درست پیش از آغاز قاعدگی زمانی که سطح پروژسترون کاهش و سطح استروژن افزایش می‌یابد، سیستم عصبی پیام درد مفاصل را به مغز ارسال می‌کند. در ادامه این مقاله به طور کامل علل ایجاد درد زانوها در پریودی و روش‌های کنترل و درمان آن را شرح می‌دهیم. توصیه می‌کنیم در صورت داشتن درد زانو در دوران پریودی به متخصص زنان مراجعه کنید تا او سریع ترین روش باز شدن قاعدگی را در اختیارتان قرار دهد. زیرا در برخی موارد درد به دلیل وجود یک عارضه در بدن ایجاد می‌شود و بی‌توجهی به آن عوارض جدی‌تر به دنبال دارد یا ممکن است این عارضه و درد طبیعی باشد و با اصلاح تغذیه و سبک زندگی بهبود یابد. به هر حال تشخیص این موضوع با متخصص زنان است و بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

همه چیز درباره درد زانو هنگام پریودی

پریود که بخشی از سیکل قاعدگی است با ترشحات واژینال همراه است. بسیاری از افراد در زمان پریودی خود در قسمت پایین شکم احساس گرفتگی را تجربه می‌کنند. این علائم با حالات دیگری از جمله تهوع، کمردرد و شکم درد، سردرد و درد زانو همراه است. این دردها گاهی به قدری آزاردهنده هستند که فرد را مجبور به مراجعه به پزشک می‌کنند. باید توجه داشت که علت درد استخوان در دوران پریود در دو سال اول شروع قاعدگی، می‌تواند شدید و غیر قابل تحمل باشد؛ اما با گذشت زمان دردها کاهش می‌یابند و با اولین زایمان تقریباً تمام می‌شوند.

پیش از آغاز پریود، ممکن است علائم دیگری نیز ایجاد شوند که دلیل تمام این نشانه‌ها تغییرات و برهم خوردن تعادلات هورمونی است. در دوران عادت ماهانه سطح هورمون‌های بدن استروژن و پروژسترون در زنان بر هم می‌ریزد. دو هفته بعد از تخمک‌گذاری سطح هورمون‌های بدن خانم‌ها افزایش می‌یابد که با درد همراه است. این دردها شامل درد لگن، درد زانو، ساق پا و … است. هورمون استروژن، برای رشد جنسی و تولید مثل در زنان ضروری است و به عنوان هورمون‌های جنسی زنانه شناخته می‌شود تا زمانی که سطح استروژن پایین باشد، فرد احساس درد می‌کند.

همچنین افزایش پروستاگلاندین قبل و حین دوره قاعدگی در ایجاد درد عضلات و مفاصل تأثیر بسیاری دارد. پروستاگلاندین مشابه هورمون است که می‌تواند سبب التهاب، درد و انقباضات رحمی شود.

سیکل پریود، درد‌های ناخوشایند زیادی را برای زنان به همراه دارد. این درد از خفیف شروع می‌شود و شدت آن در شکم، کمر و پاها به ویژه در دو روز اول پریود، افزایش می‌یابد. در طول دوران قاعدگی، پوشش خونی رحم ریزش می‌کند؛ سپس بر رگ‌های خونی اطراف خود فشار وارد می‌کند و سبب ایجاد انقباضات رحمی می‌شود. این انقباضات باعث ایجاد دردهای شکم و کمر می‌شوند. بدن از طریق بافت‌ها، الیاف و رگ‌های خونی بر هم متصل می‌شوند و به همین دلیل درد ناشی از شکم به پایین بدن تا ران‌ها، زانوها و پاها کشیده می‌شود.

احتمال دارد دلیل گرفتگی عضلات پا در طول قاعدگی به آندومتریوز ارتباط داشته باشد. آندومتریوز به شرایطی اطلاق می‌شود که بافت رحم در خارج از رحم رشد کند و سبب ایجاد علائم دردناکی مانند درد در پاها و زانوها شود؛ بنابراین بهتر است در صورتی که به طور منظم در طول عادات ماهیانه خود دچار درد پا می‌شوید به متخصص زنان مراجعه کنید تا علت درد بررسی شود.

در دوران پریودی لگن درد و دردهای استخوانی شایع هستند. می‌توان گفت؛ تقریباً تمام خانم‌ها در سنین باروری خود، یک یا دو روز در هر سیکل قاعدگی این دردها را تجربه می‌کنند. گرفتگی عضلات معمولاً پیش از خونریزی قاعدگی آغاز و با درد خنجری مانند اسپاسم همراه است.

در زمان تخمک‌گذاری نیز احتمال دارد که درد لگن ایجاد شود. این درد می‌تواند در نیمه دوره‌های قاعدگی ایجاد و در یک طرف لگن، احساس شود؛ اما این درد موقتی است و بر اثر ترشح مایع از تخمدان‌ها همراه با تخمک ایجاد می‌شود.

معرفی علت درد زانو در دوران پریودی

دردهای استخوان در دوران پریودی به دو دسته دردهای اولیه و دردهای ثانویه تقسیم می‌شوند. دردهای اولیه پریود به طور همزمان با ترشح ماده‌ای به نام پروستاگلاندین آغاز می‌شوند که این ماده علت درد استخوان در پریودی در مراحل اولیه است. این دردها بیشتر در دخترانی که به تازگی اولین پریودی خود را تجربه می‌کنند ایجاد می‌شود. دردهای پریودی با افزایش سن کاهش می‌یابند.

دردهای اولیه پریودی با اولین زایمان از بین می‌روند. کمر درد پریودی با تیر کشیدن به پاها را تقریباً تمام بانوان تجربه می‌کنند. اسهال یا شل شدن مدفوع، سردرد و حالت تهوع را نیز فرد ممکن است همراه این دردها تجربه کند.

علت بدن درد بعد از دوران قاعدگی از دردهای ثانویه قاعدگی است. مشکلات رحمی مانند آندومتریوز، فیبروم رحم یا بیماری التهابی لگن که بر اثر بالا رفتن سن در خانم‌ها بروز می‌یابد از علل ایجاد دردهای ثانویه هستند. این دردهای وحشتناک چند روز پیش از پریود آغاز می‌شوند و با پایان یافتن پریود کاهش و بهبود می‌یابند.

  • پا درد

یکی از علائم دردهای پریودی در افراد، پا درد است که معمولاً درد پا خفیف است و به طور رایج در دوران تخمک‌گذاری ایجاد می‌شود. به طور معمول دردهایی که از ران پا به سمت پایین کشیده می‌شوند از دردهای پریودی هستند؛ همچنین در این دوران درد از زیر شکم به ران‌ها، زانوها و پاها منتقل می‌شود؛ بنابراین در صورتی که درد در شکم به دلیل انقباض رحم ایجاد شود بر رگ‌های خونی ران که بیشتر با پاها ارتباط دارند، اثرگذار است.

درد پای شدید نیز از علائم بسیار شایع آندومتریوز است که این درد پیش از شروع قاعدگی آغاز و با اتمام خونریزی پایان می‌یابد. داشتن سبک زندگی ناسالم و عدم تغذیه مناسب نیز می‌توانند از علل ایجاد درد زانو در پریودی باشند. ممکن است در طول دوران پریودی به دلیل نوسان در عضلات زانو فرد دچار دردهای زانو شود. از اصلی‌ترین علل درد زانو در پریودی تغییرات هورمونی است؛ همچنین باید توجه داشت که از علائم دوران یائسگی نیز ذکر کرد.

  • کمر درد

انقباضات رحمی: از دلایل شایع کمردرد است که با هر بار منقبض شدن رحم، فرد دچار درد شدیدی می‌شود.

آندومتریوز: بروز این عارضه سبب ایجاد دردهای استخوانی می‌شود. درد ناشی از عارضه آندومتریوز، پیش از خونریزی آغاز می‌شود و تا پایان پریودی ادامه می‌یابد.

دسمینوره: این مشکل شامل انقباض‌های شدید رحمی است که همین انقباض سبب بروز کمر درد و حتی درد لگن می‌شود.

مهم‌ترین علل ایجاد دردهای استخوانی در دوران قاعدگی تغییرات هورمونی، کیست و تنبلی تخمدان هستند. کیست‌ها حاوی کیسه‌های مایع هستند که وجود آنها در تخمدان سبب ایجاد درد لگن می‌شود. در برخی موارد علاوه بر دردهای استخوانی، فرد دردهایی در پایین شکم خود تجربه‌ می‌کند که دردهای دهانه رحم نام دارند.

شیوه‌های درمانی درد زانو در دوران پریودی

در بالا به علل ایجاد درد زانو در پریودی پرداختیم. این علل با استفاده از روش‌های زیر قابل کنترل و درمان هستند. این روش‌ها شامل:

  1. پدهای گرمایشی یا گرمادرمانی

تحقیقات نشان داده است، استفاده از پدهای گرم می‌توانند سبب تسکین دردهای قاعدگی شوند. استفاده از این پدها می‌تواند حتی از مصرف داروی خوراکی یا استامینوفن نیز مؤثرتر باشد. پدهای گرمایشی  سبب می‌شوند تا ماهیچه‌های رحم شل شوند و با افزایش گردش خون، درد فرد کاهش یابد.

  1. ورزش یوگا و پیاده‌روی

انجام ورزش در پریود و داشتن فعالیت بدنی به دلیل تحریک مغز سبب تسکین استخوان درد در دوران پریودی می‌شوند. با تحریک مغز، اندورفین ترشح می‌شود که این ماده گیرنده‌های درد را مسدود می‌کند و سیگنال‌های درد ناشی از گرفتگی یا انقباض رحم را متوقف می‌کند؛ همچنین انجام ورزش، رگ‌های خونی را باز و گردش خون رو بهبود می‌بخشد. این عوامل سبب تسکین دردهای پا و زانو در دوران پریودی می‌شوند.

  1. مصرف داروهای مسکن

استفاده از داروهایی مانند ایبوپروفن، پیش از شروع دوره قاعدگی می‌تواند در کاهش دردهای این دوران کمک‌کننده باشد. با وجود پروستاگلاندین در سیستم بدن، ایبوپروفن، مانع از اتصال این ماده به عضلات می‌شود و التهاب، درد و انقباضات رحمی کاهش می‌یابند. گاهی اوقات پزشک برای کاهش شدت دردهای قاعدگی، مصرف قرص‌های ضد بارداری هورمونی را توصیه می‌کند. این قرص‌ها سبب نازک شدن پوشش داخلی رحم می‌شوند و گرفتگی عضلات و خونریزی در دوران قاعدگی را بهبود می‌بخشند؛ همچنین مصرف این قرص‌ها طول و دفعات پریود را نیز تنظیم می‌کنند.

  1. دراز کشیدن به یک سمت از بدن

در دوران پریودی خوابیدن مانند جنین سبب برداشته شدن فشار از روی عضلات شکم می‌شود و در نتیجه عضلات اسکلتی اطراف شکم شل می‌شود و درد کاهش می‌یابد. با کاهش فشار از روی شکم و پا می‌توان به تسکین سایر دردها نیز کمک کرد.

  1. ماساژ درمانی برای درد دوران قاعدگی

پا درد در دوران پریودی بر اثر انقباض در ناحیه شکم ایجاد می‌شود. ماساژ آرام ناحیه شکم با روغن‌هایی مانند نارگیل یا لوسیون بدن سبب کاهش درد در این ناحیه می‌شود. علاوه بر ماساژ، حمام آب داغ، شکلات تلخ، مصرف قرص‌های ضد بارداری نیز به عنوان درمان‌های خانگی بهبود دردهای دوران قاعدگی به شمار می‌روند.

  1. تغییرات رژیم غذایی

داشتن یک رژیم غذایی و پیروی کردن از سبک زندگی سالم در کاهش دردهای قاعدگی در شکم و پا بسیار توصیه می‌شود.

  1. نوشیدن آب

نوشیدن آب سبب کاهش نفخ در دوران قاعدگی و درد می‌شود. آب داغ سبب بهبود و افزایش جریان خون می‌شود که با شل شدن عضلات و در نهایت کاهش درد همراه است؛ همچنین استفاده از دمنوش‌های گیاهی مانند بابونه، رازیانه یا زنجبیل نیز برای تسکین دردها و گرفتگی عضلات توصیه می‌شود. این دمنوش‌ها خاصیت ضد التهابی دارند و اسپاسم عضلانی رحم و سایر قسمت‌ها را که سبب ایجاد درد شده‌اند درمان می‌کنند.

می‌توان گفت بیشتر دردهای پریودی قابل کنترل هستند؛ اما در برخی موارد افراد مسائل را خیلی ساده در نظر می‌گیرند و گمان می‌کنند با خوددرمانی مشکل برطرف می‌شود. برای بهبود این دردها تغییر در سبک زندگی، داشتن رژیم غذایی مناسب، استراحت کافی، تأثیر بسیار زیادی در کاهش دردهای دوران پریودی دارند. استراحت و خواب کافی تأثیر مستقیمی بر سیستم‌های مغز دارند و سبب آرامش آن می‌شوند.

امروز کمبود خواب مشکلی است که بسیاری از افراد دچار آن هستند. داشتن خواب شبانه برای بدن ضروری است و ارتباط کمبود خواب با قاعدگی، ترشح هورمونی به نام ملاتونین است. این هورمون سبب تنظیم خواب شبانه بدن می‌شود و همچنین بر چرخه قاعدگی و بهبود روند تخمک‌گذاری و باروری نیز تأثیرگذار است.

با علل بروز دردهای پریودی آشنا شوید

موارد مختلفی سبب بروز درد زانو در پریودی و گرفتگی‌های دیگری در این دوران می‌شوند. این عوامل در بیشتر موارد بدون ایجاد نگرانی و با مراجعه به متخصص زنان برطرف می‌شوند؛ اما در برخی دیگر نیاز به درمان‌های جدی‌تری دارند. در ادامه برخی از عوامل ایجاد دردهای پریودی شرح داده می‌شود.

  1. خونریزی‌های شدید

حجم خون پریودی در افراد مختلف متفاوت است. در حالت کلی، ابتلا به منوراژی یا جریان قاعدگی غیر طبیعی ممکن است فرد علائم کم خونی مانند خستگی یا تنگی نفس را نیز تجربه کند. جریان شدید قاعدگی در حدود یک‌سوم زنان ایجاد می‌شود که با مراجعه به پزشک قابل کنترل و درمان است.

دلایل ایجاد خونریزی شدید قاعدگی شامل:

– عدم تعادل هورمونی: شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و کم‌کاری تیروئید می‌توانند سبب عدم تعادل هورمونی شوند. تغییرات هورمونی سبب ضخیم شدن پوشش رحم و خونریزی شدید در دوران پریود منجر می‌شوند.

– فیبروم یا پولیپ: این عارضه تومورهای غیر سرطانی در رحم است که سبب خونریزی شدیدتر از حد طبیعی می‌شود.

– آندومتریوز: این عارضه توسط بافت‌های رحم زمانی که در بیرون از رحم رشد می‌کنند رخ می‌دهد.

– آدنومیوز: مشابه آندومتریوز است و زمانی که پوشش دیواره رحم شکسته می‌شود رخ می‌دهد و با دل درد پریودی همراه است.

– دستگاه آی‌یودی: این روش پیشگیری از بارداری می‌تواند سبب خونریزی شدید به ویژه در اوایل استفاده از آن شود.

– اختلالات در خونریزی: شرایط ارثی و سبک زندگی بر لخته شدن خون تأثیردارد و سبب خونریزی غیر عادی قاعدگی می‌شود.

– عوارض بارداری: خونریزی‌های غیر معمول از نشانه‌های سقط جنین یا حاملگی خارج رحم است.

– سرطان: سرطان رحم یا سرطان دهانه رحم سبب بروز خونریزی شدید می‌شود؛ اما این سرطان‌ها به طور معمول پس از یائسگی تشخیص داده می‌شوند.

  1. دوره‌های غیر عادی

دوره‌های عادی قاعدگی بین دو تا هفت روز را شامل می‌شوند. دوره‌های کوتاه‌مدت معمولاً نگران‌کننده نیستند؛ به ویژه اگر برای فرد معمول باشد. استفاده از قرص‌های ضد بارداری هورمونی نیز سبب کوتاهی دوره می‌شوند. یائسگی نیز چرخه طبیعی را دچار خلل می‌کند؛ اما چنانچه پریودهای فرد به طور ناگهانی خیلی کوتاه شود باید به پزشک مراجعه کرد. عوامل مختلفی از جمله عدم تعادل هورمون، فیبروم یا پولیپ سبب بروز خونریزی شدید می‌شوند.

  1. گرفتگی و دردهای شدید

گرفتگی عضلانی از علائم قاعدگی است. علت این عارضه انقباضات رحمی است که به طور معمول یک یا دو روز قبل از شروع پریودی آغاز می‌شوند و حداکثر تا چهار روز طول می‌کشند. در برخی خانم‌ها گرفتگی عضلات خفیف است و آزاردهنده نیست؛ اما گرفتگی‌های شدیدتری وجود دارد که دیسمنوره نام دارد. سایر دلایل احتمالی گرفتگی‌ها شامل فیبروم، دستگاه آی‌یودی، آندومتریوز، آدنومیوز، بیماری التهابی لگن، بیماری‌های مقاربتی و استرس می‌شوند.

  1. لکه‌بینی بین پریود

عوامل مختلفی سبب بروز لکه‌بینی در بین دو دوره پریود می‌شوند. برخی از دلایل، جدی نیستند و برخی دیگر به مراجعه به پزشک متخصص و درمان‌های جدی نیاز دارند. دلایل خونریزی بین پریود شامل بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک، تغییر قرص‌های جلوگیری از بارداری، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آسیب به واژن، بارداری، پولیپ یا فیبروم رحم، حاملگی خارج رحمی، سقط جنین، سرطان دهانه رحم، تخمدان یا رحم و یائسگی می‌شوند.

  1. درد پستان

سینه‌های افراد به طور معمول در طول دوره‌های قاعدگی کمی حساس می‌شوند. علت ایجاد آن نوسانات سطح هورمون‌هاست. در برخی موارد درد در زیر بغل نیز احساس می‌شود که در آن مقداری بافت پستان وجود دارد؛ اما چنانچه فرد دچار درد سینه شود یا درد با چرخه ماهانه مطابقت نداشته باشد باید با پزشک مشورت شود.

  1. اسهال یا استفراغ

برخی از خانم‌ها در دوران قاعدگی خود دچار مشکلات معده می‌شوند. اسهال پریودی یک مشکل شایع و ناراحت‌کننده است که پیش از شروع یا در طول دوران قاعدگی رخ می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از نیمی از زنان در دوران قاعدگی خود شکم درد، اسهال یا هر دو را تجربه می‌کنند. توصیه می‌شود در صورت داشتن این علائم به متخصص زنان مراجعه کنید.

درد زانو در پریودی به ویژه دردهایی که از ران به سمت پایین کشیده می‌شوند از علائم رایج قاعدگی هستند. همچنین درد زیر شکم نیز به ران‌ها، زانوها و پاها منتقل می‌شود. زمانی که درد در قسمت تحتانی شکم بر اثر وجود انقباض رحم ایجاد می‌شود بر رگ‌های خونی ران نیز تأثیر می‌گذارد و سبب بروز درد در این ناحیه می‌شود.

علاوه‌ بر موارد بالا اصلی‌ترین عامل درد زانو در پریودی آندومتریوز است. زمانی که بافت رحم از رحم خارج شود با علائم دردناکی مانند درد در پاها همراه هستند. بافت آندومتر می‌تواند در عروق اطراف لگن و ران رشد و درد ایجاد کند.

برای درد زانو در دوران پریودی چی بخوریم؟

مصرف غذاهایی که سبب کاهش التهاب در بدن می‌شوند به کاهش دردهای قاعدگی نیز کمک می‌کنند. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل و مغزها سبب بهبود دردهای قاعدگی می‌شوند. داشتن یک الگوی غذایی گیاهی برای کاهش التهاب در بدن بسیار توصیه می‌شود. مصرف غذاهای گیاهی به دلیل وجود بالای آنتی اکسیدان‌ها و مواد شیمیایی گیاهی در آنها در بهبود عملکرد بدن مؤثرند؛ البته بین مصرف غذاها و سطح استروژن بدن آنها رابطه مستقیمی وجود دارد. غذاهای حیوانی و روغن‌های اشباع، سطح استروژن را در بدن افزایش می‌دهند و مصرف زیاد غذاهای حاوی استروژن، احتمال ضخیم شدن غیر طبیعی دیواره رحم را افزایش می‌دهند.

داشتن یک رژیم غذایی کم‌چرب و پرفیبر سطح استروژن بدن را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد. در ژاپن زنان با مصرف مقادیر زیاد فیبر به طرز قابل توجهی دردهای قاعدگی خود را کاهش می‌دهند. فیبر به کاهش سطح استروژن در بدن کمک می‌کند و غذاهای توصیه‌شده برای کاهش دردهای قاعدگی شامل غلات کامل از جمله برنج قهوه‌ای، نان سبوس‌دار، بلغور و جو دوسر و سبزیجات از جمله کلم‌بروکلی، اسفناج، هویج، سیب زمینی شیرین، لبو و کلم بروکسل، حبوبات و میوه‌ها می‌شوند.

در دوران قاعدگی توصیه می‌شود محصولات حیوانی کمتر استفاده شوند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف بیشتر گوشت قرمز می‌تواند سبب آندومتریوز شود. پرهیز از محصولات حیوانی، غذاهای فرآوری‌شده و روغن‌های اشباع در کاهش استروژن و درد نقش دارند. در یک آزمایش روی زنان مشخص شد افرادی که از رژیم غذایی کم‌چرب وگان یا رژیم غذایی استفاده می‌کنند به طرز قابل توجهی درد دوران قاعدگی در آنها کاهش یافته است؛ همچنین این افراد احتباس آب کمتر و نوسانات خلقی کمتری را تجربه کردند.

در حالت کلی محصولات حیوانی از جمله ماهی، مرغ، گوشت، تخم‌مرغ و محصولات لبنی، نان سفید، غلات تصفیه‌شده و شیرینی، انواع سس‌ها، مارگارین و روغن‌های پخت و پز، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، غذاهای شور، کافئین و الکل بهتر است در این دوران کمتر استفاده شوند.

برخی افراد در دوران قاعدگی خود به جای استفاده از داروهای بدون نسخه از دمنوش‌ها استفاده می‌کنند و به طور طبیعی دردهای خود را تسکین می‌دهند. در این مقاله به چند دمنوش مفید برای درد زانو در پریودی و سایر گرفتگی‌ها در این دوران اشاره می‌شود؛

  • دمنوش برگ تمشک

برخی معتقدند دمنوش برگ تمشک علاوه بر تسکین دردهای قاعدگی در تقویت رحم نیز مؤثر است؛ اما افراد بسیار کمی از خواص این دمنوش آگاهی دارند و از آن استفاده می‌کنند.

  • دمنوش زنجبیل

زنجبیل از گذشته در آشپزی و برای اهداف دارویی مورد استفاده قرار می‌گرفت. استفاده از دمنوش زنجبیل نیز برای انواع مشکلات از جمله دردهای قاعدگی استفاده می‌شود. مصرف زنجبیل به دلیل خواص ضد ‌التهابی و تسکین‌دهندگی آن برای کاهش اسپاسم و دردهای این دوره توصیه می‌شود.

تحقیقات نشان داده است مصرف 750 تا 2000 میلی‌گرم پودر زنجبیل در طول سه تا چهار روز اول پریود به طرز چشمگیری دردهای این دوره را کاهش می‌دهند. مصرف 200 میلی‌گرم زنجبیل به اندازه داروی نوافن در کاهش دردهای قاعدگی نقش دارد.

  • دمنوش بابونه

دمنوش بابونه از گل‌های خشک بابونه تهیه شده است و مصرف آن تأثیر مستقیمی بر دردهای پریودی ندارد؛ اما می‌تواند به بهبود خواب و کاهش خستگی در این دوران کمک کند؛ همچنین تحقیقات نشان داده است که خواب بی‌کیفیت با مشکلات شدید قاعدگی ارتباط‌ دارد. طبق آزمایشاتی که روی زنان انجام شده است مصرف 250 میلی‌‎گرم بابونه پیش از شروع دوره قاعدگی در کاهش خونریزی قاعدگی شدید نقش دارد. این دمنوش به صورت غیر مستقیم درد‌های قاعدگی را کاهش می‌دهد.

  • دمنوش نعناع

دمنوش نعناع با استفاده از برگ‌های گیاه نعناع که سرشار از منتول هستند تهیه می‌شود. افراد معمولاً از اسانس نعناع به عنوان درمان خانگی برای دردهای دستگاه گوارش و سندرم روده تحریک‌پذیر استفاده می‌کنند. نعناع به دلیل وجود منتول در آن، سبب کاهش اسپاسم عضلات صاف و کاهش گرفتگی در دوران قاعدگی می‌شود؛ همچنین نعناع در کاهش گرفتگی‌های رحمی نیز مؤثر است.

  • دمنوش دارچین

تحقیقات نشان داده است دمنوش دارچین در کاهش التهاب و نفخ ناراحت‌کننده‌ای که همراه با چرخه قاعدگی است مؤثر است؛ همچنین دارچین برای مدیریت سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز توصیه می‌شود.

  • چای سبز

چای سبز حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است و اثرات ضد التهابی به همراه دارد. تحقیقات نشان می‌دهد چای سبز می‌تواند نفخ‌های دوران قاعدگی را کاهش دهد و به ایجاد آرامش فرد در این دوران کمک کند.

  • دمنوش آویشن

مطالعات نشان داده است که گیاه آویشن و دمنوش آن سبب کاهش 63.2 درصدی دردهای قاعدگی می‌شود. این گیاه طبع گرم دارد و برای بهبود مشکلات قاعدگی نیز استفاده می‌شود.

چنانچه دردهای قاعدگی باعث شوند که فرد از انجام وظایف اساسی خود غافل شود، بهتر است به پزشک متخصص زنان در کلینیک‌های تخصصی مراجعه کند؛ همچنین در صورت داشتن درد بعد از گذاشتن IUD، داشتن حداقل سه دوره قاعدگی دردناک، وجود لخته‌های خون گرفتگی همراه با اسهال و حالت تهوع بهتراست به پزشک مراجعه کند. این علائم نشانة عفونت در بدن هستند که در صورت بی‌توجهی به آنها فرد در آینده دچار ناباروری می‌شود.

سخن پایانی

دردهای قاعدگی مشکلاتی هستند که تمام زنان در سنین باروری به آن دچار می‌شوند. در بیشتر موارد افراد با استفاده از درمان‌های خانگی، درد و گرفتگی را برطرف می‌کنند. در صورت داشتن درد زانو در پریودی به گونه‌ای که این درد شدید باشد و فرد قادر به راه رفتن نباشد یا در صورتی که فرد احساس کند کنترل پاهای خود را از دست داده است باید سریعاً به پزشک متخصص در کلینیک‌های تخصصی زنان مراجعه شود. این علائم می‌توانند نشانه بروز آندومتریوز باشند. تشخیص صحیح علت این مشکلات باید توسط متخصص زنان صورت گیرد. چناچه درد پا در چرخه قاعدگی فرد ایجاد شود و به طور مداوم هر ماه فرد را درگیر کند باید به پزشک مراجعه شود. پزشک پس از معاینات فیزیکی لازم و بررسی برخی آزمایش‌ها در صورت نیاز علت را التهاب، عفونت یا تغییرات هورمونی تشخیص می‌دهد و طبق آن داروهای لازم برای درمان را توصیه می‌کند. پیشنهاد ما به شما این است که در صورت بروز این عارضه به کلینیک ما مراجعه کنید و از تجربه و خدمات پزشکان آن بهره لازم را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید