بررسی میزان اهمیت “درمان کیست درموئید”+ روش‌های مهم درمان

درمان کیست درموئید” به چه صورت است؟ غده درموئید تخمدان مشکلی است که بسیاری از زنان در سراسر جهان ممکن است با آن مواجه شوند. غده درموئید تخمدان نوعی توده‌ حاوی مایع و غیر مایع(مثل مو، دندان و غضروف) در تخمدان است که از بافت‌های زایایی که منشأ جنینی دارند نشئت می‌گیرد. این کیست‌ها معمولاً بی‌ضرر هستند و بسیاری از زنان حتی از وجود آنها خبر ندارند.

اما در برخی موارد، عدم درمان و تشخیص به‌موقع این کیست‌ها می‌توانند خطرناک باشند و حتی به قیمت جان فرد تمام شوند و باعث کاهش قدرت باروری و نازایی می‌شوند. در ادامه به بررسی روش‌های مختلف درمان کیست درموئید در تخمدان و اهمیت تشخیص و درمان به‌موقع این مشکل می‌پردازیم. همچنین، تأثیر این مشکل بر سلامتی زنان پس از معاینه توسط بهترین دکتر زنان برای کیست تخمدان در تهران نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

برای تشخیص و درمان بیماری خود باپزشکان ما در تماس باشید

درمان کیست درموئید چیست؟

غده درموئید تخمدان شایع‌ترین نوع کیست خوش‌خیم تخمدان است. غده درموئید کیسه‌ای پر از مایع است. این کیست زمانی ایجاد می‌شود که در طی مراحل رشد، بافت‌ها به طور غیرطبیعی در زیر پوست جمع شوند. غده درموئید برخلاف سایر کیست‌ها حاوی مو، پوست، دندان، چربی، استخوان و سایر بافت‌ها است. این کیست‌ها در اکثر مواقع خوش‌خیم و حاوی ماده‌ای زردرنگ هستند.

کیست‌های درموئید در همه قسمت‌های سطحی و عمقی بدن ایجاد می‌شوند. اما از هر ۱۰ غده درموئید، ۸ تای آن‌ها در سروگردن به وجود می‌آیند. این کیست‌ها معمولاً بی‌ضرر هستند و خطری ندارند.

انواع غده درموئید

کیست‌های درموئید کیست‌هایی هستند که در طی مراحل رشد جنین و در اثر رشد نادرست لایه‌های پوست و جمع‌شدنشان روی‌هم ایجاد می‌شوند. این کیست‌ها خودبه‌خود از بین نمی‌روند. نام‌گذاری این کیست‌ها بر اساس محلی که در آن ایجاد می‌شوند، صورت می‌گیرد. انواع تومور درموئید عبارت‌اند از:

تومور درموئید پری اوربیتال: تومور درموئید پری اوربیتال شایع‌ترین نوع تومور درموئید است. تومور درموئید پری اوربیتال نزدیک لبه بیرونی ابرو ایجاد می‌شود. درصورتی‌که این کیست به رشد خود ادامه دهد و بزرگ شود، بر شکل استخوان ابرو تأثیر می‌گذارد. به همین خاطر بهتر است زودتر با جراحی از بدن خارج شود.

تومور درموئید تخمدان: این نوع کیست در درون یا روی یک یا هر دو تخمدان تشکیل می‌شود. تومور درموئید تخمدان معمولاً در صورت تداوم رشد و بزرگ‌شدن موجب بروز درد در ناحیه لگن و همچنین افزایش درد دوره قاعدگی می‌شود.

تومور درموئید نخاعی: تومور درموئید نخاعی روی طناب نخاعی ایجاد می‌شود. این نوع کیست پس از تومور درموئید سروگردن شایع‌ترین نوع تومور درموئید است. رشد و بزرگ‌شدن تومور درموئید نخاعی ممکن است به اعصاب و نخاع صدمه بزند. در این صورت علائمی مانند بی‌حسی دست‌وپا، اختلال در راه‌رفتن و بی‌اختیاری ادرار را به وجود می‌آورد.

بقیه انواع کیست‌های درموئید به‌ندرت به وجود می‌آیند و شیوع کمتری دارند. این کیست‌ها عبارت‌اند از:

تومور درموئید اپیبولار: این نوع تومور درموئید روی سطح چشم ایجاد می‌شود.

تومور درموئید اینتراکرانیال (درون جمجمه‌ای): تومور درموئید اینتراکرانیال درون مغز ایجاد می‌شود.

تومور درموئید سینوس نازال: این نوع تومور درموئید درون‌بینی به وجود می‌آید.

تومور درموئید اوربیتال: تومور درموئید اوربیتال در دور حلقه چشم ایجاد می‌شود.

تخمدان چگونه عضوی است؟

تخمدان‌ها دو غده کوچک و بیضی‌شکل هستند که در دو طرف رحم قرار گرفته‌اند. رحم از طریق لوله‌هایی عضلانی به نام لوله‌های فالوپ از دو طرف به تخمدان‌ها مرتبط شده است. تخمدان‌ها وظیفه تخمک‌گذاری و ترشح هورمون‌ها را بر عهده دارند. تخمدان‌ها در بارداری و تولیدمثل نقش بسیار مهمی دارند؛ بنابراین در صورت عدم وجود تخمدان در بدن، فرد قادر به باردارشدن نخواهد بود.

غده درموئید تخمدان

همان‌طور که ذکر شد کیست‌های درموئید، کیسه‌ای حاوی مایعی زرد زنگ هستند. این ماده زردرنگ در دمای درون بدن به‌صورت مایع و در دمای اتاق به حالت نیمه جامد است. کیست‌های درموئید معمولاً حاوی بافت‌های دیگری مانند دندان، استخوان، مو و… نیز هستند.

کیست‌های درموئید در تخمدان در اندازه‌های مختلفی به وجود می‌آیند. این کیست‌ها ممکن است بسیار کوچک و یا بزرگ و بیش از ۳۹ سانتیمتر باشند. اگرچه ۸۰ درصد کیست‌های درموئید رحم ۱۰ سانتیمتر یا کوچک‌تر هستند.

کیست‌های درموئید رشد بسیار آهسته‌ای دارند. این کیست‌ها در سنین قبل از یائسگی سالانه به‌اندازه ۱.۸ میلیمتر رشد می‌کنند. بیشتر کیست‌های درموئید در تخمدان راست ایجاد می‌شوند. اما در برخی موارد نیز در هر دو تخمدان تشکیل می‌شوند.

علل و علائم ایجاد کیست و درمان کیست درموئید در قسمت تخمدان

کیست‌های درموئید در زمان رشد لایه‌های سلولی جنینی به وجود می‌آیند؛ بنابراین در زمان تولد با ما همراه هستند.

دانشمندان هنوز در مورد علت دقیق بروز این کیست‌ها مطمئن نیستند؛ بنابراین هنوز نمی‌دانیم که چرا در دوران جنینی، برخی لایه‌های سلولی به طور غیرطبیعی رشد می‌کنند و تبدیل به کیست می‌شوند.

علائم کیست و درمان‌کردن کیست‌های درموئید تخمدان

کیست‌های درموئید رحم کوچک معمولاً علامت خاصی ندارند. در این شرایط شما اصلاً متوجه نمی‌شوید که این کیست در تخمدانتان وجود دارد. اما اگر کیست به‌مرور بزرگ شود ممکن است شرایط را پیچیده‌تر کند و علائمی را در فرد به وجود بیاورد. بیشترین علامتی که مبتلایان به غده درموئید رحم از آن شکایت دارند، درد قسمت پایین شکم است.

به‌مرور که کیست بزرگ‌تر می‌شود، ممکن است اندازه شکم نیز بزرگ‌تر شود. برخی از علائمی که در صورت رشد کیست رخ می‌دهند عبارت‌اند از:

تب

درد شدید شکم

خونریزی غیرعادی واژینال

کاهش وزن چشمگیر و بی‌دلیل

احساس فشار در ناحیه شکم

نفخ

تورم شکم

علائمی که شیوع کمتری دارند:

احساس درد در ناحیه پایین شکم

احساس درد در ناحیه لگن، پشت و ران‌‌ها

مشکل در تخلیه کامل روده و مثانه

افزایش وزن بی‌دلیل

احساس درد در هنگام رابطه جنسی

تکرر ادرار

احساس درد در هنگام پریود

مشکلات و پیچیدگی‌‌های احتمالی ناشی از وجود کیست درموئید در تخمدان

کیست‌های تخمدان و کیست درموئید  در بیشتر مواقع بدون علامت هستند و تا زمانی که شما به چکاپ و سونوگرافی نروید متوجه آن نشوید. اما کیست درموئید  گاهی می‌تواند مشکل‌زا شود وقتی که بیش از حد بزرگ شود و با بزرگ‌شدن بیش از حد به بافت‌های سالم تخمدان فشار وارد می‌کند و فولیکول‌های تخمدان را از بین می‌برد و باعث ناباروری می‌شود و یا قدرت باروری را کاهش می‌دهد و از طرفی کیست‌های درموئید  بزرگ یعنی قطر آنها بیش از 4 سانت باشد می‌توانند باعث پیچش تخمدان شوند اینها از پیامدهای مهم کیست تخمدان است مخصوصاً پیچش تخمدان و لوله رحم بسیار مهم است و اگر درمان نشود ممکن است جان فرد به خطر بیفتد و حتی باعث مرگ شود.

مشکلی که ممکن است برای غده درموئید به وجود ‌آید و عوارض جدی برای فرد ایجاد ‌کند، پارگی کیست است. پارگی غده درموئید رحم نادر است. اما اگر پارگی رخ دهد و محتویات کیست به درون شکم ریخته شود، ممکن است پریتونیت مزمن رخ دهد.

پریتونیت مزمن نوعی التهاب دیواره شکم است. در مواردی نیز ممکن است در اثر پارگی غده درموئید تخمدان، محتویات کیست به درون روده یا رکتوم ریخته شود. در این صورت این مواد از طریق مقعد از بدن خارج می‌شوند.

روش‌های تشخیص و درمان کیست درموئید در قسمت تخمدان

تشخیص غده درموئید رحم معمولاً از طریق روش‌های تصویربرداری و بررسی‌های بالینی انجام می‌شود. در ادامه روش‌های معمول برای تشخیص غده درموئید رحم آورده شده است:

معاینه و دریافت شرح‌حال: اولین قدم در تشخیص هر بیماری معاینه بیمار و دریافت شرح‌حال از او است. معاینه و دریافت شرح‌حال از بیمار اطلاعاتی به پزشک می‌دهد که کمک بسزایی در تشخیص بیماری می‌کند؛ بنابراین ممکن است پزشک ناحیه شکم، تخمدان و محل درد را معاینه کند.

سونوگرافی تخمدان: سونوگرافی یک روش تصویربرداری با فرکانس صوتی است که برای تشخیص درمان‌کردن کیست‌های درموئید تخمدان بسیار مفید است. این تست به پزشک اجازه می‌دهد تا تصویر تخمدان و کیست را مشاهده کرده و اندازه، شکل، و ساختار کیست را بررسی کند.

تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI): در مواردی که نیاز به اطلاعات بیشتری از ساختار کیست و بافت‌های اطراف دارید، MRI ممکن است مفید باشد. این تصویربرداری به ارائه تصاویر باکیفیت و دقت بالا از منطقه تخمدان کمک می‌کند.

سیستوسکوپی: در این روش، یک سیستوسکوپ (یک وسیله نوری) به تخمدان وارد می‌شود تا تصویری از داخل تخمدان به دست آید.

آزمایش خون: اندازه‌گیری سطح هورمون‌هایی مانند FSH و LH در خون ممکن است به پزشک در تشخیص مشکلات تخمک‌گذاری و تخمک‌گذاری نامنظم کمک کند.

پس از تشخیص کیست، پزشک می‌تواند باتوجه‌به شرایط شما و ویژگی‌های کیست، روش مناسبی برای درمان‌کردن کیست‌های درموئید برایتان انتخاب کند.

روش‌های درمان‌کردن کیست‌های درموئید تخمدان

کیست درموئید  برای ازبین‌بردن یا کاهش سایز درمان دارویی ندارد چون تغییرات هورمونی ایجاد نمی‌کند. کیست‌های درموئید خودبه‌خود از بین نمی‌روند؛ بنابراین برای ازبین‌بردن آنها به مداخله پزشکی نیاز است. انتخاب نوع درمان‌کردن کیست‌های درموئید تخمدان به‌اندازه کیست، عوارض آن و وضعیت بیمار بستگی دارد.

روش‌های درمان‌کردن کیست‌های درموئید

جراحی لاپاراسکوپی (ترجیحی)

برای کیست‌های زیر ۱۰ سانت: ۳ برش کوچک، برداشتن کیست بدون آسیب به تخمدان.

مزایا: بستری ۱ روز، بهبودی ۱ هفته.

جراحی باز (برای کیست‌های بزرگ یا پارگی)

برش ۱۰ سانتی روی شکم، احتمال برداشتن تخمدان اگر کیست آن را نابود کرده باشد.

عوارض: چسبندگی رحم، عفونت.

روش‌های جدید (مورد بحث)

آسپیراسیون (مکش محتویات):اما ۳۰٪ خطر عود دارد (موها و دندان‌ها باقی می‌مانند)

لیزرتراپی: فقط برای کیست‌های بسیار کوچک.

چرا نباید درمان را عقب انداخت؟

کیست‌های درموئید خودبه‌خود از بین نمی‌روند و باگذشت زمان:

بزرگ‌تر و خطرناک‌تر می‌شوند.

شانس سرطان تخمدان را ۵ برابر میکنند.

روشی که برای درمان‌کردن کیست‌های درموئید انتخاب می‌شود بستگی به این دارد که کیست تا چه حد مانع بارداری شما می‌شود. در ادامه روش‌های معمول درمان‌کردن کیست‌های درموئید آورده شده است:

مراقبت و نظارت پزشکی: در مواردی که کیست کوچک و بی‌ضرر باشد و عوارضی ایجاد نکند، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد کیست را تنها مشاهده و نظارت کند. برای این منظور، ممکن است نیاز باشد تا بیمار دوره‌های منظم بازرسی پزشکی را پیگیری کند.

جراحی: درمان اصلی کیست در درموئید فقط جراحی است. جراحی زمان‌هایی لزوم پیدا می‌کند که سایز کیست بیشتر از قطر 4 سانت باشد، یا کیست در دوره‌های پیگیری با سونوگرافی افزایش سایز داشته باشد یا فرد دچار ناباروری شده و ما در بررسی‌ها مشکلات غیرعادی را در زوجین ندیده‌ایم و یا زمانی که علایم فرد مزمن شده باشد.

کیست‌های تخمدان به‌خاطر اثر فشار آنها و مادی که ممکن است از خود ترشح کنند باعث آسیب به فولیکول‌های تخمدان مجاور خود می‌شوند به همین دلیل از ذخیره تخمدان کم میکنند و باعث ناباروری می‌شوند و یا در بعضی موارد کیست تخمدان باعث پیچش تخمدان و لوله رحم میشود که در این موارد جراحی ضرورت پیدا می‌کند.

درمان کیست درموئید در اکثر موارد جراحی است. در مواردی که کیست بزرگ باشد و موجب بروز عوارض شدیدی شود یا در تخمدان ایجاد مزاحمت کند و مانع از بارداری شود، پزشک توصیه به جراحی می‌کند.

انواع روش‌های جراحی غده درموئید رحم عبارت‌اند از:

سیستکتومی تخمدان: در این روش درمان‌کردن کیست‌های درموئید، جراح کیست و قسمتی از تخمدان را که کیست در آن قرار دارد در حین جراحی برمی‌دارد. در این روش کیست حذف می‌شود. اما قدرت باروری شما باقی می‌ماند. در نتیجه شما بعد از انجام این عمل قادر به بارداری و انجام زایمان خواهید بود.

اووفورکتومی: در این روش، جراح تخمدان و کیست را به طور کامل از بدن شما خارج می‌کند. از این روش در مواقعی استفاده می‌شود که کیست تمام تخمدان را دربرگرفته است. با انجام این روش جراحی فرد دیگر قادر به بارداری نخواهد بود. در نتیجه قدرت بارداری و زایمان فرد از بین می‌رود.

اکثر پزشکان برای بهبود کیست درموئيد تخمدان از روش جراحی لاپاراسکوپی استفاده می‌کنند.

جراحی لاپاراسکوپی: در این روش جراح چند سوراخ کوچک در ناحیه شکم ایجاد می‌کند و به‌وسیله دوربین و دستگاهی کیست و بخشی از تخمدان را از شکم خارج می‌کند. این روش عوارض کمتری دارد و جای زخم کوچک‌تری باقی می‌گذارد.

میزان تهاجمی بودن این روش کمتر از جراحی باز است. به همین خاطر اگر با شرایط کیست و بیمار همخوانی داشته باشد، انتخاب بهتری است.

جراحی لاپاراتومی: روش دیگری که برای درمان‌کردن کیست‌های درموئید به‌وسیله جراحی استفاده می‌شود، روش لاپاراتومی یا جراحی باز است. این روش در صوتی انجام می‌گیرد که کیست‌ها باعث پیچش تخمدان و لوله رحم شده باشند یا کیست بسیار بزرگ شده باشد و آزاردهنده باشد و یا کیست دارای مشخصات بدخیم شده باشد.

در این روش جراح برش بزرگ‌تری در ناحیه شکم بیمار ایجاد می‌کند و کیست و تخمدان را از شکم خارج می‌کند. این روش در مواقعی استفاده می‌شود که کیست بخش بزرگی از یک یا هر دو تخمدان را دربرگرفته است. این روش عوارض بیشتری در پی دارد و جای زخم بیشتری از خود باقی می‌گذارد. معمولاً پزشکان این روش را برای خانم‌هایی که دیگر نمی‌خواهند بچه‌دار شوند یا حوالی دوران یائسگی باشند انجام می‌دهند.

پیگیری و نظارت پس از جراحی:

پس از جراحی بیمار نیاز به مراقبت و نظارت منظم دارد تا از بهبودی کامل اطمینان حاصل شود. مراقبت‌های بعد از عمل جراحی بسیار مهم است. همچنین مراقبت از زخم عمل برای پیشگیری از ایجاد عفونت بسیار اهمیت دارد.

درهرصورت انتخاب نوع درمان مناسب بر عهده پزشک متخصص است. پزشک متخصص زنان و زایمان بر اساس شرایط بدنی شما و اندازه و محل قرارگیری کیست نوع درمان مناسب را برای شما انتخاب می‌کند.

درمان کیست درموئید  چه زمانی ضرورت پیدا می‌کند؟

شرایط اضطراری برای جراحی فوری:

پارگی کیست:

علائم: درد ناگهانی شکم، تب، استفراغ (خطر پری تونی تو عفونت کشنده)

پیچ‌خوردگی تخمدان:

علائم: درد یک‌طرفه شدید، تهوع، خونریزی(کاهش خون‌رسانی = مرگ تخمدان در ۶ ساعت)

فشار به اندام‌ها:

مثانه/روده‌های مسدود شده توسط کیست بزرگ.

موارد نیازمند نظارت:

کیست‌های کمتر از ۵ سانت بدون علامت (سونوگرافی سالانه)

کیست‌های حاوی مو یا دندان که رشد نکرده‌اند.

توصیه:

اگر کیست درموئید دارید،هر ۶ ماه سونوگرافی و آزمایش تومورمارکرها(مانند CA-125) را انجام دهید.

برای تشخیص و درمان بیماری خود باپزشکان ما در تماس باشید

عوارض ناشی از جراحی کیست درموئید

هر نوع عمل جراحی موجب ایجاد عوارضی می‌شود. جراحی غده درموئید رحم ممکن است با عوارض مختلفی همراه باشد. این عوارض ممکن است در هر مرحله‌ای از جراحی یا پس از آن ایجاد شود. عوارض معمولی که ممکن است در این نوع جراحی رخ دهند شامل موارد زیر می‌شوند:

التهاب و عفونت: ممکن است پس از جراحی در محل مورد نظر التهاب و عفونت به وجود بیاید. به همین خاطر احتمالاً پزشک شما برای جلوگیری از ابتلا به عفونت پس از عمل برایتان آنتی‌بیوتیک‌ تجویز می‌کند. توجه داشته باشید که استفاده درست و به‌موقع آنتی‌بیوتیک‌ها اهمیت بسیاری دارد.

خونریزی: بعد از انجام عمل جراحی داشتن خونریزی معمول است. اما اگر خونریزی شدید و طولانی‌مدت باشد، ممکن است نیاز به مراجعه مجدد به پزشک داشته باشید.

بروز عوارض جراحی: پس از عمل جراحی ممکن است عوارضی مانند داشتن ترشحات از زخم جراحی یا تورم در محل جراحی داشته باشید. در صورت بروز این عوارض باید با پزشک جراح خود مشورت کنید.

درد و ناراحتی: پس از انجام عمل جراحی وجود احساس درد و ناراحتی در محل جراحی طبیعی است. به همین خاطر معمولاً پزشک برای کاهش درد برایتان داروی مسکن تجویز می‌کند.

آسیب به بافت‌های اطراف: در جراحی غده درموئید، ممکن است بافت‌های اطراف کیست؛ مانند شبکه عصبی یا استخوان و… آسیب ببینند. البته این امر تا حد زیادی به مهارت جراح بستگی دارد. یک جراح ماهر می‌تواند با بیشترین دقت و کمترین آسیب کیست را از تخمدان خارج کند.

عوارض عمومی: این عوارض به عواملی مانند بیهوشی یا وضعیت سلامت کلی بیمار بستگی دارد.

تا جایی که امکان دارد پزشک شما باید شما را در مورد عوارض احتمالی جراحی درمان‌کردن کیست‌های درموئید آگاه سازد و شما را راهنمایی کند که چگونه با این عوارض برخورد و یا از بروز آنها پیشگیری کنید؛ بنابراین مهم است که پس از عمل به‌دقت دستورات پزشک را دنبال کنید. این‌گونه به بهبودی سریع‌تر و کاهش عوارض جراحی خود کمک می‌کنید.

چه زمانی برای درمان کیست درموئید تخمدان به پزشک مراجعه کنم؟

اگر درمان‌کردن کیست‌های درموئید تخمدان دارید، باید برای بررسی شرایط کیست به طور منظم به پزشک متخصص مراجعه کنید. افزون بر این در صورت مشاهده علائم زیر نیز به پزشک مراجعه کنید. چرا که احتمال دارد کیست پاره شده باشد. این علائم عبارت‌اند از:

درد شدید در ناحیه پایین شکم

حالت تهوع و استفراغ

سرگیجه

خونریزی

تب

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کیست‌های درموئید هستند؟

کیست‌های درموئید پیش از تولد و در مراحل رشد جنینی به وجود می‌آیند. همچنین علت به‌وجودآمدن این کیست‌ها هنوز شناخته شده نیست. به همین خاطر نمی‌توانیم بگوییم چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند.

بسیاری از افراد ممکن است بدون اینکه بدانند در درون بدن خود نوعی از درمان‌کردن کیست‌های درموئید را داشته باشند. فقط در برخی موارد که کیست بزرگ شود یا در محل حساسی از بدن وجود داشته باشد، فرد متوجه حضور آن می‌شود. پزشک نیز در شرایطی که کیست برای بیمار مشکل ایجاد کند، اقدام به جراحی آن می‌کند.

سؤال‌های رایج

معمولاً چه زمانی پزشک برای درمان‌کردن کیست‌های درموئید تصمیم به جراحی می‌گیرد؟

کیست‌های درموئید کوچک و بی‌علامت نیازی به درمان و جراحی ندارند. معمولاً تا اندازه کیست به ۵ سانتیمتر نرسد، پزشک تصمیم به جراحی آن نمی‌گیرد. در واقع پزشک زمانی برای درمان‌کردن کیست‌های درموئید تخمدان تصمیم به انجام جراحی می‌گیرد که کیست عوارض شدیدی برای بیماری ایجاد کرده و مانع از بارداری فرد شده باشد.

علت اصلی ایجاد غده درموئید در تخمدان چیست؟

وقتی لایه‌های پوست به‌درستی و با هم رشد نمی‌کنند، درمان کیست درموئید ایجاد می‌شود. اما هنوز متخصصین نمی‌دانند که چرا و در چه کسانی این اتفاق می‌افتد.

آیا کیست‌های درموئید بدخیم هستند؟

خیر. اکثر کیست‌های درموئید رحم خوش‌خیم و تنها ۱ یا ۲ درصد آن‌‌ها بدخیم هستند.

برای تشخیص و درمان بیماری خود باپزشکان ما در تماس باشید

سخن پایانی

این موها و دندان‌های بی‌صدا، قاتلان آرام شما هستند! ” کیست‌های درموئید تخمدان مثل بمب ساعتی است که هر لحظه ممکن است منفجر شود. هر ماه تأخیر = ۱۰٪ افزایش خطر سرطان. هر دردی در لگن = ممکن است آخرین هشدار باشد. همین امروز اقدام کنید: سونوگرافی واژینال انجام دهید.  آزمایش CA-125 بدهید. به جراح زنان متخصص کیست‌های درموئید مراجعه کنید.

در نهایت درمان کیست درموئید باید باتوجه‌به مشخصات هر بیمار و ویژگی‌های کیست مورد بررسی قرار گیرد. اهمیت تشخیص زودهنگام و انتخاب روش درمانی مناسب در کنار پیگیری دقیق و مراقبت‌های لازم پس از درمان نمی‌تواند اغماض شود.

با رعایت نکات پیشگیری و مشاوره با پزشکان متخصص حاضر در کلینیک ما، می‌توان به حفظ سلامتی و کیفیت زندگی بهتری در مواجهه با درمان کیست درموئید در تخمدان پرداخت. همچنین، پیگیری دوره‌های معمول برای اطمینان از عدم بازگشت کیست نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیدگاهتان را بنویسید